Opskrift: Sådan laver du slåensnaps og slåen-gin



Slåensnaps og slåen-gin
Billedet tilhører High Spirits.
Originalbilledet af slåenbærrene tilhører FreeImages.com/ivan cruz

Vi kan nok hurtigt blive enige om efteråret ikke ligefrem er den årstid, der gør sig selv nemmest at holde af. Sommerens fest og farver bliver, på ganske få uger, udskiftet med nuancer af brunt og mørke morgener. Vinterens sprøde luft, julehygge og nytårsfest synes uoverkommeligt langt væk og forårets re-boot er ikke engang på radaren. Men hvis man alligevel vover sig ud i naturen, sådan en kedelig efterårsdag, sker der faktisk en masse spændende ting. Naturens spisekammer er nemlig også åbent i efteråret og på hylderne finder man alt fra tragt-kantareller, til vilde æbler og havtorn. I denne omgang nøjes vi dog med at fokusere på slåen, de små, blommelignende bær hvis sæson strækker sig fra oktober til november.

Læs resten

Slåen ABC: plukning, klargøring og modenhed



Hvor finder jeg slåen? Læs den ultimative guide her.
Billedet tilhører High Spirits.
Originalbilledet af slåenbærrene tilhører FreeImages.com/ivan cruz

Slåenbær kan bruges til mange gode ting. Marmelade, saft og ikke mindst alle mulige former for slåenspiritus. Du kan læse mere om slåensnaps, slåenvodka og slåen-gin, og finde opskrifter her (link).

Men hvordan får man fat på slåenbær, hvornår er de modne og hvordan behandler man dem? Bare rolig, High Spirits er klar med en kort, men ultimativ guide til slåenbær.

Læs resten

Sukkersirup opskrift



Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet sukkersirup

Sukkersirup er en af de vigtigste “basisvarer” i enhver bar. Pga. konsistensen er det utroligt nemt at arbejde med og sukker er fremragende til at gøre cocktails mere bløde og behagelige. Derudover virker sukker faktisk også smagsforstærkende. Forskellen mellem en flad og kedelig cocktail, og en dyb, nuanceret og fyldig oplevelse er ofte noget så simpelt som at finde frem til den rette sødmegrad.

Læs resten

Cachaça – Brasiliens rom



Cachaca
Originalbilledet tilhører Abelha Cachaça

Du har sikkert hørt om Cachaça før, især hvis du kan huske den Mojito- og Caipirinha-bølge der strøg hen over landet for 10 års tid siden. Men hvad er Cachaça egentlig og er det stadigvæk en “ting”?

Det korte svar til de spørgsmål er: En brasiliansk brændevin der er lavet på sukkerrørsjuice og ja, det er det i den grad.

Læs resten