5 lækre bud på kaffe-cocktails til weekendenKaffe cocktails

Weekenden står for døren. Det byder naturligvis op til dans med en række cocktails og andre spiritusholdige drikkevarer. Cocktails forbindes ofte med sødme, syrlighed og friskhed. Lime, mynte og isterninger er ofte fast inventar når en cocktail mikses og serveres i alle regnbuens farver. Der er delte meninger om, hvorvidt et bittert indspark falder i god jord, men efterhånden har de flestes smagsløg alligevel accepteret bitterheden. Altså den bitre smag vi også oplever når vi har brygget en kop kaffe. Det er kun fantasien der sætter grænserne for varianterne af cocktails, og denne gang har vi ladet fantasien sprudle rundt om ingrediensen kaffe, så du kan få et ekstra skud energi i weekenden.

Kaffe passer ufatteligt godt sammen med spiritus, og den ekstra energi gør, at vi kan få mere ud af weekenden. Selvom vi mest er vant til at drikke kaffe varmt, smager den bitre drik også rigtig godt i en shaked version.

Derfor kommer her 5 bud på lækre drikke med kaffe og spiritus, der giver garanti for en ekstra energisk weekend.

Espresso Martini
Espresso Martini

 

Espresso Martini

I ægte Bond-stil sparkes aftenen i gang med denne kaffefætter, hvor der er garanti for god energi.

3 cl økologisk kaffelikør fra fyn

3 cl friskbrygget espresso shots 

3 cl vodka

Isterninger 

Sådan gør du

Kom isterninger i en shaker og dæk dem med de resterende ingredienser. Shakeren rystes kraftigt, og drikken straines over i et koldt cocktailglas. Sørg for at ryste blandingen ud, så du også får noget af skummet med til toppen. Garner med kaffebønner og evt. lidt revet muskatnød. Servér straks.

Morning Coffee

Søndagen startes med maner når denne alternative morgenkaffe brygges. Til info: Den smager også godt om aftenen.

4 cl Diplomatico liqueur de Rhum 

½ lime skåret i både 

8 kaffebønner 

3 cl sukkersirup 

Tilsæt knust is

Sådan gør du

Kom likør, lime og kaffebønner i det glas, du vil servere drinken i. Du skal nu muddle ingredienserne så smagen bliver frigjort. Tilsæt knust is i glasset. Herefter tilføjer du siruppen. Slut af med at røre drinken rundt og servér straks drinken. Garner evt. med revet limeskal.

Coffee Summer

Når frugt kombineres med kaffe, kan man rigtig mærke, at det snart er sommer. Coffee summer passer perfekt til dem der drømmer om lune sommernætter og bare gerne vil fejre, at sommeren snart kommer.

3 cl Espresso 

4,5 cl Hammer & Son Geranium Gin 

4 blåbær 

1 ½ cl sukkersirup

1 ½ cl appelsinjuice 

Isterninger 

Sådan gør du

Muddle bærerne i en shaker. Kom isterningerne i shakeren sammen med resten af ingredienserne og shake løs. Fyld isterninger i et glas og strain shakerens indhold i glasset. Røst nænsomt shakeren imens, så skummet kommer med. Garnér drinken med et blåbær og en lille skive appelsin

Coffee Summer brombær - kaffecocktail
Coffee Summer, med brombær

 

Scotch dream

De sofistikerede skottere ved, hvad de vil have. Denne kombination sender Loch Ness i drømmeland.

3 cl Whisky

2 cl Honning likør 

Top med friskbrygget kaffe 

Sådan gør du

Simpel og sofistikeret. Bryg en god kop kaffe, hvori du tilsætter whiskey og honninglikør. Husk at røre rundt, så de hellige dråber blandes med kaffen. Garner evt. med en kandispind

Irish Coffee

Kaffekongen over dem alle, hvor der ikke kan være tvivl om at less is more. Det er lige så irerne synger.

2,5 cl økologisk kaffelikør fra fyn 

2,5 cl god, blød whisk(e)y – gerne irsk!

Top med friskbrygget kaffe 

Friskpisket flødeskum tilsat lidt likør 

Sådan gør du

Bryg en god kop kaffe og tilsæt både kaffelikør og whisky. Pisk fløden til en tyktflydende konsistens – det må ikke blive for stift. Vend nænsomt en sjat likør i flødeskummet. Kom flødeskummet ovenpå kaffen og garnér med en kaffebønne eller revet chokolade.

Indholdet er skrevet af ekstern kilde fra www.merrild.com, hvor AW Media påtager sig ansvaret for indholdet i indlægget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *