Caipirinha opskriftCaipirinha opskrift

Caipirinha er efterhånden blevet en af de helt store sommerklassikere og så er det tilmed Brasiliens national-cocktail. Så for at sikre du får en helt fantastisk sommer, får du hermed to Caiprinha-opskrifter.

 

Den første Caipirinha-opskrift er den helt klassiske:

Caipirinha opskrift
Den originale Caipirinha

Klassisk Caipirinha-opskrift

Du skal bruge:

5 cl. Cachaça

1/2 limefrugt

2 teskefulde sukker

Knust is

Sådan gør du:

Skær den halve limefrugt i både og læg dem i et lavt, bredt glas. Tilsæt sukkeret og brug en muddler til at presse saften ud af limefrugterne. Fyld glasset halvt op med knust is, hæld Cachaçaen i og rør rundt.

Derefter fylder du efter med knust is og stikker evt. et sugerør i cocktailen, der nu er klar til servering.

Tip: I denne opskrift bruges der almindeligt hvidt sukker (strøsukker/stødt melis), men du kan sagtens bruge andre typer. En populær variant er f.eks. at bruge rørsukker.

Hindbær-Caipirinha

Du skal bruge:

5 cl. Cachaça

1/4 limefrugt

ca. 6 friske hindbær

2 teskefulde sukker

Knust is

Sådan gør du:

Skær limefrugten i både, læg dem i et lavt, bredt glas, sammen med hindbær og sukker. Brug en muddler til at bryde bærene op i mindre stykker og presse saften ud af limefrugterne. Fyld glasset halvt op med knust is, tilsæt Cachaçaen og rør rund.

Fyld efter med knust is og server, evt. med et sugerør i glasset.

Tip: Du kan også bruge andre bær eller frugter. Vær ikke bange for at eksperimentere med din helt egen Caipirinha-opskrift. Ananas er f.eks. også utroligt lækre i denne cocktail.

Billederne i dette indlæg tilhører Abelha Cachaça og benyttes med tilladelse fra dem. Opskrifterne er oversat og tilpasset efter Abelhas opskrifter.

Du finder udvalget af Cachaça i shoppen her. Hvis du ønsker en lidt blødere cocktail, kan du erstatte Cachaçaen med lys rom, som f.eks. Diplomático Blanco Reserve eller Ron Abuelo Añejo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *