Jim Beam Honey – amerikansk whiskey-likørJim Beam Honey amerikansk whiskeylikør
Jim Beam Honey

Jim Beam laver sin whiskeylikør på deres klassiske 4 års bourbon og det gør den faktisk til noget rimeligt unikt. Når vi snakker whiskeylikør er det nemlig ikke unormalt, at der slet ikke er whiskey i produktet. I stedet benytter mange producenter neutral spiritus (i bund og grund vodka), som de så smager til med forskellige aromaer og smagsstoffer. Nu skal jeg ikke nævne nogle navne, men den mest populære “whiskeylikør” *host* Southern Comfort *host* indeholder derfor ikke skyggen af whiskey.

Det er også derfor Jim Beam Honey har fundet vej til High Spirits’ hylder, for den traditionelle destillering af majs, rug og bygmalt, og den lange lagring på nye egetræsfade kan ikke erstattes eller efterlignes med smagserstatninger eller kunstige aromaer.

Derudover benyttes der også ægte honning i fremstillingen og det færdige produkt er en helt unik whiskeylikør, der både kan drikkes rent og bruges i en lang række cocktails.

Smagsoplevelsen

Da amerikanerne stort set altid filtrerer deres honning og i øvrigt har noget af en sød tand, er Jim Beam Honey også en relativt blød og rund likør til forskel fra andre honninglikører, der godt kan have en lidt skarp kant og give en brændende fornemmelse i halsen. Forvent en klassisk bourbon-oplevelse, med mere sødme og et diskret strejf af honning. Der er noter af kirsebær, vanilje, en smule friskkværnet peber på tungen og naturligvis masser af cremet egetræ.

Opskrifter – det kan du bruge Jim Beam Honey til

På grund af kvalitetsingredienserne er det oplagt at drikke likøren ren. Enten afkølet (direkte fra køleskabet) som et shot eller i et glas med et par isterninger. Men Jim Beam Honey er naturligvis også oplagt som erstatning for mindre lødige whiskeylikører i en række cocktails. Mange drikker den f.eks. over isterninger, med danskvand, deres favoritsodavand eller æblejuice som en let og hurtigt lavet cocktail.

Honey Mint Julep

Det skal du bruge:

2 dele Jim Beam Honey

8-12 friske mynteblade

1 del sukkersirup

Knust is

Sådan gør du:

Hæld sukkersirupen i et bredt, lavt glas og læg myntebladene i. Derefter tager du en muddler og presser myntebladene ud i sirupen. Fyld glasset med knust is, tilsæt whiskeylikøren og rør forsigtigt rundt i glasset for at kombinere ingredienserne. Pynt med et par mynteblade og server straks.

Honey Toddy

Det skal du bruge:

1,5 del Jim Beam Honey

Økologisk citron

Kryddernelliker

Kogende vand

Kanelstang

Sådan gør du:

Læg en citronbåd og 2-3 kryddernelliker i et krus og pres dem sammen/ud med en muddler. Tilsæt likøren og fyld kruset op med kogende vand. Pynt med en hel kanelstang og server.

Du finder produktsiden for Jim Beam Honey her

Jim Beam Honey
Jim Beam Honey 70 cl. 35% alk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *