Diplomático Single Vintage 2002 rom, 43% 70 cl.Produktet er ikke på lager lige nu995,00 kr.

Diplomático Single Vintage 2002 rom, 43% 70 cl. (billedet tilhører High Spirits) Se billede i højere opløsning

BESKRIVELSE

Med Diplomático Single Vintage 2002 træder Tito Cordero igen i karakter og leverer en rom, der er intet mindre end et mesterværk.

Tito, der efterhånden er blevet en levende legende i rommens verden, har titlen “Maestro Ronero” (rom-mester) hos Diplomático og når man oplever hans Single Vintage rom står det også klart, at den titel er mere end velfortjent. Produktionen af denne ultra premium rom starter med de bedste råvarer. Hos Diplomático benytter man kun den fineste melasse, der med et sukkerindhold på ca. 60% er af en kvalitet der er praktisk talt uhørt i resten af rom-branchen.

Efter 48 timers gæring er en del af sukkeret blevet omdannet til alkohol og næste skridt i produktionen er destillering, hvor man igen sætter barren utroligt højt. I stedet for den billigere og mere effektive kolonnedestillering, bliver Diplomátio Single Vintage stort set udelukkende destilleret i pot stills. En mindre del, ca. 10%, bliver destilleret i en speciel keddeldestillator, der er en mellemting mellem pot still og kolonne. Det giver lidt kant og en utroligt flot rygrad i den i øvrigt bløde og runde rom.

Efter destillering bliver råspritten lagret på særligt udvalgte egetræsfade, der tidligere har været brugt til at lagre Bourbon og Single Malt Whisky. Denne del af fadlagringen tager ca. 12 år, hvorefter Tito udvælger og sammenstikker de bedste fade. Den afsluttende del af fadlagringen varer 1 år og sker på spanske egetræsfade, der tidligere har indeholdt Sherry.

Resultatet er som sagt et sandt mesterværk. Pga. den lange fadlagring er der tale om en utroligt blød og rund rom, der dog stadigvæk har lidt “sydamerikansk temperament”. I duften finder man en helt unik og utroligt lækker kombination af klassiske Cognac- og rom-noter. Der findes bl.a. noter af tørret frugt, Sherry, cigaræske, flødekaramel og mandler.

I smagen vil man først og fremmest bemærke hvor silkeblød denne rom er, hvorefter man hurtigt vil møde mange af de noter der dukkede op i duften. Efterhånden som smagsnuancerne folder sig ud, vil man også finde diskrete hints af eksotiske krydderier, vanilje og traditionel engelsk julekage.

Eftersmagen er nærmest uden ende og en smule mere “mørk” end duften, med de fineste hint af lakrids og Sherry-fad.

Produktionen er ekstremt begrænset og hver flaske er nummereret.

Detaljer

Alkohol43%
DestilleringPrimært i pot still. Ca. 10% destilleres i en unik "keddel-destillator"
FadlagringMindst 13 år. 12 år i Bourbon- og Single Malt Whisky-fade
ServeringsforslagNeat
Flaskestørrelse70 cl.

High Spirits

Leverandør af kræsenhed siden 2014
 tilbage til toppen