A.H. Riise Royal Danish »Navy Strength« Rum - 55% 70cl.På Lager!

429,00 kr.

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum, Navy Strength - 55% 70cl. Se billede i højere opløsning

BESKRIVELSE

A.H. Riise Navy Strength bliver produceret i begrænsede mængder af møjsommeligt udvalgte rom, der er modnet i op til 20 år. Det særligt unikke ved denne rom er imidlertid, at den er aftappet ved såkaldt »Navy Strength« på hele 55%. Derved opnår man en mere intens oplevelse, hvor alle de charmerende og eksotiske noter, vi kender og elsker A.H. Riise for, nærmest springer ud af glasset.

Der er naturligvis stadigvæk tale om en klassisk Riise rom, som er utroligt behagelig og blød, den høje styrke taget i betragtning. I næsen finder du en kompleks buket af lakrids, ristet karamel, mokka og et diskret hint af egetræ. De mørke noter føres elegant med over i smagen, hvor der også bliver plads til lækre strejf af sødlige citrusfrugter. Eftersmagen er blød, elegant og nærmest uendelig.

Flere detaljer

Detaljer

Alkohol55%
DestilleringPot still
FadlagringOp til 20 år.
ServeringsforslagNeat
Flaskestørrelse70cl.
AllergiinformationDer kan forekomme spor af valnødder.

Lær mere om produktet

A.H. Riise Navy Strength er inspireret af de traditionelle »flåderom«, der tidligere var en essentiel del af især den britiske flådes rationer. Udtrykket »Navy Strength« stammer fra en test, der blev benyttet af den britiske flådes pursere til at teste alkoholstyrken. Testen bestod i at holde et forstørrelsesglas over en prøve af den rene rom, som man havde blandet lidt krudt i. Hvis blandingen ikke kunne antændes af solens stråler, var alkoholstyrken for lav. Antændte den eksplosivt var den for høj (overproof). Mens den var godkendt (proof), hvis den antændte i en flamme. Derved sikrede man sig tre ting. For det første, at man ikke betalte overpris for udvandet rom. Dernæst og ikke mindst, at det ikke ville ødelægge krudtet, hvis der skulle gå hul på et fad rom i det trange lastrum. Og slutteligt, at besætningen ikke blev uarbejdsdygtige pga. for høj alkoholstyrke i deres daglige rom-ration.

Med opfindelsen af hydrometeret i starten af 1800-tallet kunne man imidlertid måle alkoholstyrken mere præcist og dermed indførte den britiske flåde en officiel standard for »Navy Strength« på 54,5%. A.H. Riise Navy Strength er altså ikke kun en fantastisk velsmagende rom. Det er flere hundrede års historie og traditioner, der er destilleret direkte ned i hver eneste dram.

 Tilbage til toppenUdskriv  

High Spirits

Leverandør af kræsenhed siden 2014
 tilbage til toppen