Diplomatico Reserva Exclusiva Rom 70cl. 40% alk.Produktet er ikke på lager lige nu285,00 kr.

Diplomatico Reserva Exclusiva 40% 70cl., rom fra Venezuela (billedet tilhører High Spirits) Se billede i højere opløsning

BESKRIVELSE

Dette er intet mindre end et mesterværk, hvor hele den venezuelanske folkesjæl kommer til udtryk i en rom der er blød, rund, festlig og helt utroligt gæstfri.

Rommen har, både i duft og smag, flotte noter af sandeltræ, eksotiske frugter, Demerara sukker, kaffe, chokolade og et fint strejf vanilje. I den lange og delikate eftersmag kan man skimte et diskret strejf af indiske krydderier.

Flere detaljer

Detaljer

Alkohol40%
Destillering80% pot stills, 20% kolonnestills
FadlagringOp til 12 år på egetræsfade
ServeringsforslagNeat eller over isterninger. Nænner man det, kan man også lave en fantastisk rom & cola med den.
Flaskestørrelse70cl.

Lær mere om produktet

Denne rom skiller sig positivt ud på flere måder. Først og fremmest fordi manden med ansvaret for at fremstille rommen hedder Tito Cordero. Han er nemlig ved at blive et rigtigt stort navn i spiritussens verden og for nyligt blev han da også tildelt den prestigefyldte pris, som Årets Master Blender, ved den internationale spirituskonkurrence i San Francisco. Nu er det ikke fordi det i sig selv er bemærkelsesværdigt, at støde på dygtige og passionerede mennesker i denne branche. Men der bliver produceret meget rom og meget rom bliver produceret under industrielle forhold, med en industriel tankegang. Derfor er det værd at bemærke, at Diplomático har en mand som Tito til at sikre produktionen altid foregår med udgangspunkt i mesterligt håndværk og ægte passion.

Diplomático skiller sig også ud ved deres unikke produktionsmetoder. Rommen destilleres i flere batches, på hhv. kolonnestills og traditionelle pot stills. Reserva Exclusiva består hovedsagligt af rom, destilleret på pot stills  (cirka 80%) og det sikrer en utroligt høj kvalitet af råspritten. Efter destilleringen bliver rommen fyldt på forskellige egetræsfade, der tidligere har været benyttet til Sherry- og Bourbon-produktion. Den præcise alder på de rom, der indgår i det færdige produkt, og hvilke fade der er blevet benyttet kan man ikke få vristet ud af Tito. Det eneste vi med sikkerhed kan sige er, at alle fade er nøje udvalgt af Tito personlig og rommen har lagret i op til 12 år.

Inden rommen blandes til det færdige produkt og hældes på flaske, sætter Tito et sidste, personligt præg på sin rom. Den smages nemlig til med en smule frisk rørsukker og det er intet mindre end en genistreg. Selvom sukkeret naturligvis vil tilføre en smule naturlig sødme til rommen skal man først og fremmest se det som en smagsforstærker.

Et sidste punkt, hvor rommen skiller sig ud, er simpelthen ved at være venezuelansk. Venezuela var et af de første områder i verden til at indføre en beskyttet oprindelsesbetegnelse for deres rom (Martinique var det første, Venezuela det andet), ligesom vi kender det fra fransk vin og fetaost. Dvs. der er nogle helt klare krav til kvalitet og produktionsmetode. Bl.a. skal alle råvarer være fra Venezuela, fadene skal være af eg og rommen skal fadlagres i mindst 2 år. Derudover bliver sukkerpriserne fastsat af den venezuelanske stat og de sætter dem forholdsvist lavt. Det betyder, at Diplomático har adgang til melasse med et langt højere sukkerindhold end romproducenter i andre lande typisk har og det er en kæmpe fordel, hvis man gerne vil lave noget af verdens bedste rom.

 Tilbage til toppenUdskriv  

High Spirits

Leverandør af kræsenhed siden 2014
 tilbage til toppen