Ardbeg Still Young Islay Single Malt 56,2% 70cl.På Lager!

BEMÆRK:Kun få stk. tilbage!

2 299,00 kr.

Ardbeg Still Young Islay Single Malt 56,2% 70cl. (billedet tilhører High Spirits) Se billede i højere opløsning

BESKRIVELSE

Med sine 6 år på fad, en relativt lav alder for en high-end Single Malt Whisky, leverer Ardbeg Still Young en imponerende kompleksitet og dybde. I næsen finder du cremede noter af karamel, syltede frugter, lyng, citrus og et diskret pift af salt havluft. Den ikoniske tørverøg, Ardbeg er kendt for, ligger naturligvis som et definerende element og pakker hele oplevelsen ind - med et fenolindhold i malten på 50 ppm, befinder vi os i Laphroaigs nabolag.

I smagen bliver oplevelsen en smule mere frisk, med fokus på citrus, frisk frugt og en flot krydrethed. En yderst letdrikkelig whisky, på trods af den relativt lave alder og høje alkoholstyrke.

Den lange eftersmag har en forfriskende, chili-agtig krydrethed, der giver en god varme i kinderne.

Ardbeg Still Young er et oplagt samlerobjekt eller gaven til whisky-entusiasten, der har alt. Ardbeg laver nemlig ikke flere af denne aftapning - det er ganske enkelt et stykke whisky-historie i flaskeform.

BEMÆRK: Da Ardbeg Still Young blev frigivet for mere end 10 år siden, har æsken en smule »hyldeslid« (se evt. billede). Flasken og selve whiskyen er dog fuldstændigt som den dag, den blev aftappet og puttet i æsken.

Flere detaljer

Detaljer

Alkohol56,2%
DestilleringPot still
Fadlagring6 år
ServeringsforslagNeat, uden så meget som en dråbe vand. Denne whisky reagerer overraskende kraftigt og ikke særligt godt på selv en enkelt eller to dråber vand.
Flaskestørrelse70cl.

Lær mere om produktet

Ardbegs rødder løber helt tilbage til 1798, hvor man begyndte at producere whisky på stedet. Den kommercielle produktion startede i 1815, hvor Ardbeg Distillery officielt blev grundlagt. Indtil 1981 gik Ardbegs produktion til blended whisky, hvorefter man lagde destilleriet på »mølkugler« frem til 1996. I 1998, efter et par år med begrænset produktion, blev destilleriet igen sat på fuld blus og nu fokuserede man på Single Malt.

I forbindelse med denne »genopstandelse« introducerede Ardbeg Young-serien, der giver indblik i modningsprocessen frem mod lanceringen af destilleriets 10-års aftapning i 2008. Serien består af Very Young, Still Young (som du kan købe her) og Almost There, der alle er destilleret i 1998. Mens  de er aftappet på forskellige tidspunkter. Very Young i 2004 (6 år), Still Young i 2006 (8 år) og Almost There i 2007 (9 år).

 Tilbage til toppenUdskriv  

High Spirits

Leverandør af kræsenhed siden 2014
 tilbage til toppen